Menu

Egentlig burde vi hedde Cool Green

Vi tager ansvar for klimaet, miljøet, skoven og de mennesker, der er med i hele processen. Fra træet i skoven til den færdige tryksag.
Cool Green

Cool Gray arbejder målrettet med kvalitet og miljøvenlig produktion. Og det er ikke bare en omgang varm CO2, for der er selvfølgelig handling bag. Det er certificeringerne fra FSC®, Svanen,  ClimateCalc og vores CO2-neutralisering alt sammen gode eksempler på. Desuden arbejder vi målrettet på genanvendelse af materialer i alle led i produktionen, hvilket sidste år resulterede i knapt 450 tons – og en genanvendelsesprocent på vores affald på 80,4 %.

Mange af vores kunder arbejder sammen med os på grund af vores fokus på kvalitet og miljø. Og at vi kan leve op til miljøcertificeringerne er helt afgørende for, at vi også fremover kan udvikle vores gode kundeforhold og stærke position i markedet som en organisation tæt på kundernes behov. Vi læner os ikke op ad smukke anprisninger. Tværtimod. Vi tilslutter os veldokumenterede certificeringer, standarder og ordninger. Spørg efter mærkerne næste gang, du vælger tryksag.

Vi er her for at udvikle og levere sikre og værdiskabende løsninger. Løsninger, som hjælper vores kunder med at fastholde en høj standard uden at belaste miljøet.

KONKRET BETYDER DET

  • Vi har kunden i fokus og matcher behovet for miljøvenlig produktion
  • Vi arbejder aktivt med at leve op til vores mange miljøcertificeringer
  • Vi har en klar miljøpolitik, så alle medarbejdere tænker i og arbejder efter miljøvenlige procedurer
  • Vi stiller store krav til kvalitet hos vores leverandører
  • Vi tænker innovativt i løsninger, der fremmer miljøvenlig produktion

CO2

Al papir hos Cool Gray kommer fra kontrolleret skovdrift.

Ønsker du en CO2-neutral tryksag, bliver tryksagen ledsaget af et individuelt CO2-regnskab, hvor Cool Gray betaler kompensation for CO2-udledning på papirforbrug. F.eks. ved at støtte klimaprojekter, der resulterer i en tilsvarende CO2-reduktion eller ved at opkøbe CO2-kvoter af EU.

Den største CO2-synder i den grafiske branche er spild i produktionen. Cool Gray har derfor fokus på løbende at optimere processer og dermed undgå spild. Sidste år genanvendte vi alene små 700 tons produktionsmaterialer.

Gennem ordningen ’CO2-neutralt website’ er coolgray.dk certificeret som CO2-neutral. Og er dermed grøn og klimavenlig for alle vores brugere.Vores certificeringer fra en ende af


FSC®

Cool Gray er FSC®-certificeret. FSC®, Forest Stewardship Council, er en global certificering – og bl.a. din garanti for at skoven ikke lider overlast. I en FSC®-skov værnes der om de sårbare områder og her fældes ikke træer uden at erstatte med nye.

Organisationen bag FSC® sørger for at skabe anstændige forhold gennem hele leverandørkæden. Fra savklingen sættes i træet til papiret ender i Danmark og i trykken hos Cool Gray.

Lokalsamfundene er sikret en fair betaling og skovarbejderne sikret en ordentlig løn, kontrakt og adgang til sikkerhedsudstyr.

Miljøvenligt papir kan naturligvis sagtens forenes med lækkert design. Mange kreative papirkvaliteter er FSC®-mærket.

Svanen

Cool Gray er certificeret med Svanen, Danmarks officielle miljømærke – og din garanti for bæredygtigt papir og fremstilling af dine tryksager.

Dele af træmaterialet skal komme fra bæredygtigt skovbrug, produktionen skal bruge begrænset energi og mindst halvdelen af papirmassen skal bestå af genbrugspapir.

Hos Cool Gray lever vi op til mærkets standarder med minimalt papirspild og forbud mod særlige miljø- og sundhedsskadelige stoffer i trykningen.

ClimateCalc

Med ClimateCalc får vi præcis information om et grafisk produkts klimabelastning som vi dermed kan kompensere for. Når vi har kompenseret for denne klimabelastning påfører vi produktet et henvisningsmærke og vores certificeringsnummer. Din garanti for en miljøvenlig produktion.

Trykt i Danmark

“Trykt i Danmark”-mærket er din sikkerhed for dansk kvalitet og ansvarlighed. Hos Cool Gray betyder det:

1. Garanti for dansk produktion og danske arbejdspladser.
2. Trykt og færdigbehandlet af en virksomhed med dansk overenskomst.
3. Den danske høje standard for håndværk, service og kvalitet.
4. Trykt og færdigbehandlet af en virksomhed i verdens grønneste grafiske branche.
5. Den korteste transportvej til gavn for miljø og klima.

Er en grøn profil vigtig for jer?

Kontakt os i dag, og lad os give et bud på, hvordan vi kan hjælpe.